В Плевен ще се проведе Първо специално събитие за ученическите училищни съвети „Младите говорят за…“. Повече за проявата, която е планирана за 1 април в зала „Катя Попова“, сподели Катя Божикова – председател на Общинския съвет по наркотични вещества, организатор на проявата съвместно с Община Плевен, Общински съвет – Плевен и Европейски информационен център „Европа Директно“ – Плевен.

Тя обясни, че „Младите говорят за…“ е състезание по мотивационна публична реч, като всеки участващ отбор ще може да си избере една от опорните теми: „Предизвикателствата“, „Европа“, „Училището“, „Младите хора“, Личният избор“, „Успех“, „Лидерство“, „Мисия“, „Предприемачество. Надпреварата е с конкурсен характер, а за победителите ще бъдат предвидени парични награди – 300 лева за първо място, 200 лева за второ и 100 лева за трето. Ораторското майсторство на участниците ще бъде оценявано от млади хора с опит в публичната комуникационна и мотивационна риторика, представители на Българско евроатлантическо младежко дружество към Атлантически клуб – България, Младежки екип „Европа“ към Представителството на Европейската комисия в България, AIESEC – най-голямата световна студентска организация.

Организираме това състезание, защото знаем, че момичетата и момчетата на Плевен са свежи и креативни, а също така, защото смятаме, че училището не бива да е място единствено за задължително изучаване на учебния план, сподели Катя Божикова. Тя отбеляза, че в днешно време е от огромно значение да притежаваш умението да кажеш на света колко си добър. А дори в дигиталния свят убеждаването за това колко сме добри се случва чрез комуникацията, допълни председателят на ОбСНВ – Плевен.

„Решихме да се включим в състезанието, защото го приемаме като едно предизвикателство. От него можем да научим много, да извървим един нелек път и да се сплотим, като екип“. Това споделиха Теменуга Георгиева и Моника Бояджиева от Ученическия училищен съвет на МГ „Гео Милев“. Те бяха категорични, че щом са чули за инициативата и за миг не са се замислили дали да участват. Знаем, че ще се срещнем с много амбициозни хора и ще споделим с тях това, което мислим, казаха още двете млади дами.