Проектът „Стоп на зависимостите ти кажи – здрав и силен бъди“ на ОУ „Васил Левски“ – Долни Луковит, община Искър, с ръководители Ралица Георгиева и Лилия Цанова е сред номинираните във възрастова група пети-осми клас на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” за учебната 2018/2019 г. През тази година номинираните проекти от Плевенско са два, като другият е „Училище за здраве“ на НУ „Патриарх Евтимий“ с ръководител Милена Борисова във възрастова група първи четвърти клас.

46 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са номинирани в XI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” за учебната 2018/2019 г. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г., в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

Националният ученически конкурс „Посланици на здравето“ се провежда в три възрастови групи: 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас и включва две тематични области: „Ограничаване на тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол“ и „Здравословно хранене и физическа активност“.

Съгласно регламента конкурсът протича в две фази: първа фаза (октомври-декември 2018 г.), в рамките на която участниците кандидатстват с проектно предложение и втора фаза (януари-май 2019 г.), по време на която се отчита реализацията на проектите.