Ново проучване е установило, че младежи, които са се доверили на нова интерактивна програма за текстови съобщения, насърчаваща ги да откажат електронните цигари, са до 40% по-склонни да го сторят, отколкото връстниците им, които не са използвали приложението. Участниците в проучването на възраст от 18 до 24 години са използвали програмата „This is Quitting”, в основата на която са текстови съобщения от други потребители. Установено е, че 24,1% от тези, които са участвали в програмата, са се отказали от вредния навик седем месеца по-късно, в сравнение с 18,6% от тези, които не са участвали.

Програмата, разработена с подкрепата на организацията „Truth Initiative”, е базирана на текстови съобщения от други млади хора, които са се опитали или вече са се отказали успешно от електронните цигари. Според „Truth Initiative”, „This is Quitting” обединява над 315 000 младежи към днешна дата.

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ през 2020 г. 3,6 милиона американски младежи от прогимназиалния и гимназиалния курс на обучение са използвали електронни цигари през последните 30 дни, включително 4,7% от прогимназистите и 19,6% от гимназистите.

Източник: https://drugfree.org/