Cartoon All-Stars to the Rescue е анимационен филм за превенция на наркотиците с участието на много от най- популярните анимационни герои. Финансиран от McDonald’s, той първоначално е излъчен едновременно на 21 април 1990 г. и в трите големи американски телевизионни мрежи ABC, NBC, Fox и CBS, повечето независими станции, както и кабелните мрежи Nickelodeon и USA Network. McDonald’s също разпространява издание на видео касета, продуцирано от Buena Vista Home Entertainment, което започва с въведение от тогавашния президент Джордж Буш, първата дама Барбара Буш и тяхното куче Мили. Продуциран е от Southern Star Productions за Академията за телевизионни изкуства и науки и е анимиран от Wang Film Productions.

Сред участниците в анимацията са Татко Смърф и Смърфиета от „Смърфовете“, Алф и котаракът Гарфийлд от едноименните сериали, Алвин, Саймън и Тиодор от „Алвин и Чипоносковците“, Мечо Пух и Тигърът от „Приключенията на Мечо Пух“, Кърмит, Мис Пиги и Гонзо от „Мъпетите“, заекът Бъни и патокът Дъфи от „The Looney Tunes“, Микеланджело от „Костенурките нинджа“, Хюи, Дюи и Луи от „Патешки истории“.

Филмчето разказва за деветгодишната Кори, която е много притеснена за по-големия си брат Майкъл. Той употребява наркотици и краде касичката й със спестявания, за да си купи още. За щастие Кори има верни помощници. Част от най-популярните телевизионни анимационни герои се впускат в действие, за да помогнат на Кори да освободи брат си от лапите на Смоук – лошият герой, който води Майкъл към задънена улица, свързана със злоупотребата с наркотици. Анимацията е като влакче в увеселителен парк през опасностите, капаните и реалностите на злоупотребата с наркотици, в което любимите герои доказват, че има и по-умен начин. Това е приключение, което забавлява деца от всички възрасти, както и ги образова за опасностите от алкохола и наркотиците.

Cartoon All-Stars to the Rescue се радва на одобрението и на настоящия президент на САЩ Джо Байдън, според когото това е „най-амбициозната и важна образователна програма за превенция на употребата на наркотици, правена някога някъде“.

Източник: Disney Wiki