%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%b8%d0%bc%d0%b5Водени от убеждението, че заниманието със спорт е уникално силно средства за превенция на социални и здравни рискове сред децата и младите хора, Общински съвет по наркотични вещества – Плевен подкрепи Първия национален детски турнир по таекуон – до за Купа Плевен.

Той събира на 8 октомври в Спортна зала „Спартак“  представители на спортни клубове от цялата страна. Организатори на турнира са БФ Таекуон – до ITF и Таекуон – до клуб „Атила“ – гр.Плевен. Надпреварата е под патронажа на Председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев.

В състезанието ще вземат участие деца в три възрастови групи – 8-9 години, 10-taekuondo-111 години и 12-13 години. Началото на срещите е от 10,00 часа. Според предварителната програма официалното откриване на турнира е от 13,00 часа в зала „Спартак“, тогава ще бъдат връчени и наградите на класиралите се до момента състезатели в отделните възрастови групи и дисциплини. За откриването се очакват кметът на община Плевен Георг Спартански,  президентът на БФ Таекуон – до ITF Марио Богданов, треньорът на националния отбор на България по Таекуон – до Ким Унг Чол IX дан, представители на Министерството на младежта и спорта.

Първият национален детски турнир по таекуон – до за Купа Плевен ще се проведе по състезателните правила на Международната Федерация по Таекуон – до ITF и БФ Таекуон – до ITF, информира Даниел Цаков, президент на СКТ „Атила“ – Плевен.