За втора поредна година Общинският съвет по наркотични вещества в Плевен подкрепи провеждането на Националния детски турнир по таекуон-до за Купа „Плевен“. Спортната проява, организирана от БФ Таекуон-до и Спортен клуб по таекуон-до „Атила“ – Плевен под патронажа на председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, се проведе на 7 октомври в зала „Спартак“. В турнира взеха участие над 250 състезатели от 11 клуба от цялата страна.


Безспорно, спортът и заниманията с всякакъв вид двигателна активност са най-добрата превенция, каза председателят на ОбСНВ – Плевен Катя Божикова. Тя подчерта, че рискът от това човек – независимо по-млад или по-зрял, да попадне в капана на зависимостите е много по-голям, когато той няма своето осмислено и осъзнато нещо в живота, което да го държи здраво стъпил на земята.

„Удивително е как в тази зала се събраха не само малки състезатели, но и стотици семейства, прекосили цяла България със своите деца, независимо от неблагоприятното време. Те ги подкрепят и това трябва да бъде адмирирано. Защото ролята на родителя по време на формирането на едно дете, като личност, е огромна. Когато има такива родители – на които лично аз искрено се възхищавам за упорството, постоянството и волята, ние ще имаме все по-малко работа“, допълни Божикова.