Превенцията на употребата на наркотични вещества е изключително важна за Министерството на здравеопазването и за първи път е заложена и в правителствената програма за управление. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова при откриването на Професионален форум на тема: „Превенцията като процес на етичност, осъществимост, договореност и ефективност“, организиран от Общинския съвет по наркотични вещества – Стара Загора и Превантивно-информационния център по зависимости, съобщават от пресцентъра на МЗ.

Зам.-министър Йорданова изтъкна, че за 2018-та година има увеличение на средствата за всички общински съвети по наркотични вещества. По думите ѝ една от най-важните задачи пред тях е създаването и доброто функциониране на учебни центрове в регионите им, където да се подготвят педагогическите съветници и училищните психолози по темата за превенция на наркотиците.

„Обмяната на информация, споделянето на добри практики между вас е изключително важно. Трябва да сте единни, за да е още по-успешна работата ви“, подчерта Светлана Йорданова и пожела успех и ползотворна работа на всички участници във форума.

Организаторите на събитието благодариха на Министерството на здравеопазването за подкрепата, която получават работещите в превантивно-информационните центрове в страната.