Превантивно-информационният център по зависимости в Плевен отбелязва Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества чрез среща с изкуството. То винаги е добра идея за провокация, свързване с теми от живота и емоции, владеещи човека. Срещата ще е с актьора Теодор Папазов и неговия документален моноспектакъл „Чист“.



„Това не е точно класически спектакъл. Имам слушалка в ухото, където върви текстът и аз го пресъздавам на сцената. Трябваше да намерим хора, които са преминали през това и вече са чисти. Трябваше да проследим такава история, която разказва целия период. Намерихме десетина човека, но нямаше как да ги съберем в този един час и се спряхме на четирима… Основното послание, което искаме да отправим е, ако може този спектакъл да помогне на зависими или техните близки, чувайки подобни истории, да видят, че има решение на проблема, има път, има начин да се пребориш с този проблем. Посланието е, че има варианти, в които човек може да остане чист. Това е болест и единственото лечение за нея е да не се употребява. Вариантът е зависимият да се сближи с други, които са от неговата порода, за да може да премине през етапите на своя живот…“, споделя за своя моноспектакъл в интервю за „Дарик“ Теодор Папазов.

Теодор Папазов е роден на 16.12.1983 г. в Плевен. Изучава театрално майсторство в юношеската трупа към Плевенския драматичен театър „Иван Радоев“ (1998-2001). В периода 2001-2002 г. е част от театралната студия на Бончо Урумов към читалище „Славянска беседа“. Завършва НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов» в класа на доц. Веселин Ранков през 2006 г. Зад гърба си има редица роли на сцените на Сливенския драматичен театър, Театър „София“, Малък градски театър „Зад канала“, ДКТ „Иван Димов” – Хасково, Нов драматичен театър „Сълза и смях“, Театрална работилница „Сфумато“, Сатиричен театър „Алеко Константинов“… Участва в кинопродукциите „Откраднати очи”, „Обърната елха”, „Тилт”, „Възглавницата”, „Екшън“, „Защо аз?“, в сериалите „Братя“, „Скъпи наследници“, “Стъклен дом“, „Домашен арест“, „Ягодова луна“, както и в музикалните клипове на Руши Видинлиев – „Instead” и Panican Whyasker – „Personnel Blues”. Гостува в различни телевизионни предавания, а сред аудиторията е познат и като един от най-добрите имитатори в България.