Арнолд Шварценегер предупреждава за опасностите от злоупотребата със стероиди по време на бодибилдинг. Звездата от „Терминатор“ споделя пред Men’s Health, че „хората умират“ от злоупотреба с вещества за повишаване на ефективността. „Бодибилдингът винаги се е смятал за безопасен спорт. Но сега не е така. Сега хората умират. Умират от свръхдоза и не знаят какво, по дяволите, правят“, коментира той. И добавя, че често хората слушат шарлатани. Ако искам да получа медицински съвет от лекар, отивам в клиника, категоричен е Шварценегер.

Употребата на стероиди за бодибилдинг беше забранена в САЩ, след като беше приет Законът за контрол на стероидите от 1990 г. „Не посягайте към стероидите“, призовава Арнолд Шварценегер. „Да, сега сме във време, в което винаги търсим лесния начин да правим пари, бързия начин да забогатеем, лесния начин да бъдем влиятелни лица. Всеки път, когато злоупотребявате с тялото, ще съжалявате по-късно. Искам младите хора да знаят, че съм виждал хора да се нуждаят от бъбречни трансплантации и да страдат изключително много от това“, разказва още холивудската звезда.

Шварценегер, който играе в сериала на Netflix FUBAR, разказващ за агент на ЦРУ, каза в интервю по-рано този месец за Hollywood Reporter, че няма планове да забавя темпото. „Все още тренирам всеки ден, карам колело всеки ден и правя филми – шоубизнесът е друга част от живота ми. Добавям в живота си, никога не изваждам. Обичам всичко, което правя. Няма пенсиониране. Все още съм от тази страна на тревата, така че съм щастлив. Планът ми е да живея вечно – и засега добре“, споделя още той.

Източник: FOX News